WAB: uiterlijk 1 april 2020 schriftelijke arbeidsovereenkomst

18-12-2019 | Op 1 januari 2020 treedt de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) in werking. Vanaf dat moment gaan o.a. ook de nieuwe WW-premies gelden en kennen we de hoge (7,94%) en lage (2,94%) WW-premie. Wat wordt betaalt, hangt af van het type contract. De lage premie geldt alleen voor contracten voor onbepaalde tijd met een vaste urenomvang. Maar is er geen schriftelijk contract? Dan geldt tóch de hoge premie.

Deze week heeft het Ministerie extra duidelijkheid gegeven over dit ‘schriftelijkheidsvereiste’. Is er slechts een brief waarin staat dat de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd wordt verlengd? Dan is dat niet genoeg. Er moet namelijk ook een handtekening van de werkgever én werknemer op staan. Is dat er niet, dan is de hoge premie van toepassing.

Het Ministerie heeft in overleg met de Belastingdienst drie maanden uitstel gegeven aan werkgevers om dit te regelen. Uiterlijk 1 april 2020 moet de werkgever dit in orde hebben gemaakt.

Het is daarom belangrijk om de administratie te checken op ontbrekende arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd. Indien niet aan de voorwaarden wordt voldaan, dan kan alsnog een schriftelijk contract worden overeengekomen. Een handig voorbeeld staat op www.modint.nl. Neem bij vragen contact op met ondernemersservice op 088-8100 910 of via info@vakraadmitt.nl