Promoot de MITT branche onder jongeren

De mode, interieur, tapijt en textiel branche is een veelzijdige branche met veel mogelijkheden. Ontwikkelingen gaan razendsnel en de verscheidenheid aan banen is enorm. Maar is dit ook bekend bij jongeren? Weten jongeren hoe veelzijdig de branche is en welke carrièremogelijk-heden er allemaal zijn?

Eén ding is zeker; jongeren zijn belangrijk voor de toekomst van de branche.

En juist daarom vindt de Vakraad MITT het belangrijk dat jongeren op de hoogte zijn van de mogelijkheden en kiezen voor een carrière in de mode, interieur, tapijt of textiel.

Wij willen jongeren hierbij helpen en ze enthousiast maken voor een carrière in de branche.

Dit doen we met behulp van de nieuwe “Wat maak jij ervan” campagne, waarbij innovatieve producten centraal staan. We lichten verschillende producten uit en vertellen welke opleidingen en beroepen hier bij passen. De insteek is dat jongeren een gaaf product zien en denken daar wil ik aan meewerken. Zo proberen we jongeren enthousiast te maken om te kiezen voor een opleiding of beroep in de branche.

De nieuwe campagne bestaat uit:

  • Een nieuwe website: www.watmaakjijervan.nl Op de website worden verschillende innovatieve producten uitgelicht, er staat informatie over de branche, opleidingen, beroepen etc.*
  • Een stand die ingezet kan worden op beurzen, maar die ook gebruikt kan worden door bedrijven, bijvoorbeeld op open dagen. De stand vormt een catwalk waarop producten te zien zijn. Aan de achterkant van de catwalk hangen labels en staan 3 Ipads waarop meer informatie staat over de producten en de branche.
  • Productlabels waar innovatieve producten op staan. De labels hangen in de stand, maar kunnen ook gebruikt worden voor andere doeleinden.
  • Roll up banners die ingezet kunnen worden op open dagen.
  • Social media: twitter, facebook en YouTube

Om deze campagne tot een succes te maken en om jongeren nog beter te bereiken en te enthousiasmeren hebben wij uw hulp nodig!

Graag ontvangen wij van u innovatie producten en weetjes die wij op de website en productlabels kunnen plaatsen en die wij kunnen gebruiken voor in de stand. Ook kunt u de stand (met uw eigen producten) zelf gebruiken. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact op met Emma Müskens via muskens@modint.nl.

De doelgroep jongeren is een complexe, soms onbegrijpelijke doelgroep.

Om u een handje te helpen hebben wij inspiratielabels ontwikkeld. Met de inspiratielabels die u per post van ons heeft ontvangen,  geven wij u een kijkje in de belevingswereld van jongeren. Waar houden jongeren, in een bepaalde leeftijdsfase, zich mee bezig. Waar lopen ze tegen aan bij het maken van een studiekeuze, tijdens stagelopen en bij de zoektocht naar een passende baan. Hoe en met welke middelen kunt u het beste communiceren met jongeren. U vindt het allemaal terug op de inspiratielabels. Vergroot uw inzicht in hoe jongeren kijken, leren en leven.

Wij hopen, samen met u, jongeren te bereiken en te stimuleren om te kiezen voor een carrière in de branche!