MASTERS IN CRAFT 2017

Zes leerling-kleermakers werden meester op de Meesteropleiding Coupeur in de specialisaties Dames Couture, Herenkostuum en Historisch kostuum. De diploma-uitreikingsceremonie vond op 6 juli jl. plaats in het atelier waar vele kilometers zijn gemaakt om het meesterschap in de vingers te krijgen.

Scheve schouders en toch een streep recht laten lopen, historische jaren ‘30 oplossingen om een brede schouderpartij in een colbert te krijgen, een korsetconstructie waaraan een bouwwerk hangt en waarin de drager zich toch kan bewegen als in een T-shirt, een rokkostuum in een schotse ruit waaraan zelfs een Schot zich niet zou wagen; het zijn slechts een paar voorbeelden van het getoonde vakmanschap.

De ceremonie werd bijgewoond door connaisseurs. Daarbij de initiatiefnemers Gemeente Amsterdam, Nationale Opera & Ballet en Toneelgroep Amsterdam. Verder Claes Iversen als betrokkene in de categorie Couture, de begunstigers MITTraad en Meester Koetsierfonds, het actieve bestuur, opdrachtgevers als Tess van Zalinge en Museum van Loon en de werkgevers van de nieuwe kleermakers. En natuurlijk de docenten/meester kledingmakers in alle categorieën van het construeren van een kledingstuk, leerlingen in opleiding en familie en vrienden van de kersverse vakgenoten.

In augustus start een nieuw leerjaar voor gezellen A, B, C en wederom een nieuwe lichting meesters.
Informatie: Stichting Meesteropleiding Coupeur, Jan Maijenstraat 11-15, 1056 SE Amsterdam, 020-8201153, info@meesteropleidingcoupeur.nl